Usluge

DJELATNOSTI DRUŠTVA EXPERTUM MOŽEMO PODIJELITI U NEKOLIKO DIJELOVA:

 1. USLUGE REDOVNOG ILI POVREMENOG ČIŠĆENJA PROSTORA
 2. USLUGE GENERALNIH I SPECIJALNIH ČIŠĆENJA
 3. HORTIKULTURA I ODRŽAVANJE ZELENIH POVRŠINA
 4. DISTRIBUCIJA SANITARNE OPREME

USLUGE REDOVNOG ILI POVREMENOG ČIŠĆENJA PROSTORA

Svaki poslovni prostor, neovisno o namjeni ili djelatnosti koja se provodi u njemu, zahtjeva kontinuirano ili barem povremeno čišćenje. U čistom prostoru i zaposlenici i stranke osjećaju se ugodno. Usluga se obavlja prema dogovoru sa naručiteljem, a može se provoditi svakodnevno ili povremeno, na tjednoj ili mjesečnoj razini. Pod uslugom čišćenja i održavanja poslovnih prostora podrazumijevaju se svi poslovi, sredstva i alati potrebni da prostor bude uredan i čist. Prilikom čišćenja koriste se visokoprofesionalna sredstva koja posjeduju certifikate o neškodljivosti za ljude ili namještaj, kao i sve vodopravne dozvole. UREDI, PROIZVODNI POGONI, TRGOVINE, AUTO SALONI, HALE, SKLADIŠTA, PREHRAMBENA INDUSTRIJA, SPORTSKI CENTRI…

Čišćenje i održavanje privatnih postora uključuje poslove čišćenja objekata u privatnom vlasništvu kao što su stanovi, obiteljske kuće, vikend kuće i ostali objekti u privatnom vlasništvu. Čišćenje i održavanje provodi se kontinuirano, prema dogovoru sa naručiteljem, ili povremeno ovisno o potrebama istog. U dogovoru sa naručiteljem u mogućnosti smo ponuditi i usluge koje nisu isključivo vezane samo uz čišćenje:

 • Usluga pranja prozora
 • Usluga pranja tapeciranog namještaja
 • Usluga impregnacije podova
 • Generalna čišćenja nakon građevinskih radova
Prilikom čišćenja koriste se visokoprofesionalna sredstva koja posjeduju certifikate o neškodljivosti za ljude ili namještaj, kao i sve vodopravne dozvole. Naše djelatno osoblje poslove obavlja vrlo profesionalno i diskretno.

Usluga se provodi najčešće na tjednoj razini, a uključuje čišćenje zajedničkih prostorija u stambenim zgradama, čišćenje stubišta, čišćenje i pranje ulaza i dijela hodnika u prizemlju i lifta, čišćenje ulaznih vrata i staklene površine na ulazu, čišćenje rukohvata,vatrogasnih aparata, zidova od paučine, te podruma i garaža prema dogovoru. Prilikom čišćenja koriste se visokoprofesionalna sredstva koja posjeduju certifikate o neškodljivosti za ljude ili namještaj, kao i sve vodopravne dozvole. Velik broj zgrada koje čistimo i održavamo u Varaždinu garancija su naše kvalitete.

GENERALNA I SPECIJALNA ČIŠĆENJA

Generalna čišćenja uključuju čišćenja poslije svih vrsta građevinskih radova, raznih manifestacija ili proslava, prije useljenja ili otvaranja poslovnih prostora, odnosno svih situacija prije ili poslije kojih je potrebno detaljno čišćenje privatnog/poslovnog prostora. Usluga obuhvaća i generalna čišćenja svih novosagrađenih objekata, neovisno o namjeni.

Industrijska čišćenja pretežno se provode na mjesečnoj, kvartalnoj, polugodišnjoj ili godišnjoj razini. Provode se prilikom remonta postrojenja, proizvodnih pogona ili po pozivu ukoliko postoji takva potreba. Prilikom takvih čišćenja koriste se strojevi za čišćenje, specijalna oprema te dizalice ili razne vrste platforma ukoliko za istima ima potrebe. z pomoć dizalica, samohodnih košara, skela ili alpinističkih tehnika riješiti problem. Usluga može pokrivati čišćenje tvrdokornih zaprljanja na podovima, zidovima, stropovima, strojevima, instalacijama kao i na svim ostalim površinama. Također radimo čišćenje krovnih konstrukcija, ventilo kanala, te. općenito instalacija unutar industrijskih pogona.

Usluga uključuje dubinsko usisavanje te strojno-ručno pranje tapeciranog namještaja kao što su trosjedi, dvosjedi, fotelje, stolice i klupe. Čišćenje se vrši pomoću specijalnih strojeva metodom dubinske ekstrakcije. Prilikom čišćenja koriste se visokoprofesionalna sredstva koja posjeduju certifikate o neškodljivosti za ljude ili namještaj, kao i sve vodopravne dozvole.

Pod industrijskim podovima podrazumijevaju se kvarcni podovi, podovi od epoxida i podovi od poliuretana.

Smisao zaštite takvih podova sastoji se od činjenice da se njihovom zaštitom:

 • produžava vijek trajanja
 • daje ljepši i uredniji vizualni efekt
 • olakšava održavanje
Čišćenje svih vrsta podova

Zaštita mramornih, PVC podova i industrijskih podova -> Ova usluga se vrši se korištenjem specijalnih premaza. Na taj način dobiva se ljepši - sjajniji vizualni izgled prostora, takvi se prostori lakše održavaju, a što je najvažnije - produžava im se rok trajanja.
Kod mramornih podova može se napraviti i kristalizacija podova.

Strojno pranje podova u industrijskim halama, školama, bolnicama, uredima i svim ostalim prostorima. Opremljeni smo sa profesionalnom opremom za strojno pranje svih vrsta podova od keramike, betona pa do tepisona i parketa.

RADOVI NA VISINI

Visinski radovi podrazumijevaju prvenstveno usluge pranja staklenih i drugih vrsta fasada na svim visinama, uz pomoć dizalica ili alpinističkih tehnika. Na velikom broju nekretnina postoji problem pranja onih prozora koje nije moguće otvoriti, a samim time i kvalitetno oprati. Upravo u takvim slučajevima javlja se potreba za servisom za čišćenje čiji visoko stručni i osposobljeni zaposlenici mogu uz pomoć dizalica, samohodnih košara, skela ili alpinističkih tehnika riješiti problem. Visinski radovi koriste se za:

 • Pranje fasada
 • Pranje prozora
 • Bojenje i ličenje
 • Čišćenje industrijskih i proizvodnih pogona

Na svim vrstama fasada vremenom se stvara zaprljanje koje je potrebno očistiti. Čišćenje se najčešće obavlja na godišnjoj razini, u nekim slučajevima rijeđe, a u nekima i na polugodišnjoj razini. Prilikom pružanja usluge koriste se dizalice, platforme, skele ili alpinističke tehnike.

0STALE USLUGE

Pružamo usluge uređenja i održavanja zelenih površina. Za već postojeće zelene površine pružamo usluge održavanja – košnja travnjaka, prozračivanje travnjaka, prihranjivanje travnjaka, grmlja i drveća, orezivanje bilja, šišanje živica, kemijsko uništavanje korova. Prema Vašim željama dogovaramo dinamiku održavanja (dnevno, mjesečno, godišnje).

Usluge uključuju:

 • košnje trave na zelenim površinama tvrtka i privatnih dvorišta
 • održavanje, okapanje, sadnja i plijevljenje ukrasnog grmlja i drveća
 • sadnja novih sadnica
 • uređenje novih travnatih površina

Društvo Expertum iz Varaždina je službeni distributer proizvoda tvrtke Alca Zagreb d.o.o. - jednog od vodećih distributera robe široke potrošnje, kako u Hrvatskoj tako i u regiji, a koja u svom asortimanu ima veliku lepezu proizvoda za opremanje poslovnih objekata sanitarnom galanterijom, papirnatom konfekcijom, sredstvima za čišćenje i potrošnim matrijalom.